Zašto Istra?

Srcoliki poluotok zaronjen duboko u bistre i modre vode Jadrana, skrovit je vrt ljepote koji otvara vrata sunčanog i toplog Mediterana.Od bogate povijesti, gourmet užitaka, pitoresknih gradića do skrivenih uvala i plaža s mnoštvo atrakcija, Istra ima sve što Vam je potrebno za završen odmor.

Ekonomski gledano, Istra je najrazvijenija regija u Hrvatskoj; obujam Hrvatskog turizma raste približno 6% godišnje. U usporedbi s ostalim regijama u njihovom susjedstvu, ima dobro razvijenu infrastrukturu.

Građani EU-a mogu kupiti nekretnine pod istim uvijetima kao i Hrvatski državljani. Državljani Švicarske, Norveške, Američke i  druge države koje nisu članice EU-a također mogu kupiti nerkretninu, tražeći odobrenje od Ministarstva vanjskih poslova na temelju recipročnih pravila.

ISTRA JE U FAZI GOSPODARSKOG RASTA I RAZVOJA

Gospodarstvo Istre vrlo je raznoliko. Istra je tradicionalno najposjećenija turistička regija u Republici Hrvatskoj. Razvila je proizvodnju, građevinarstvo, trgovinu, morski ribolov i uzgoj ribe, poljoprivredu i transport.

Regija smještena u usponu svog razvojnog ciklusa. Strateški geografski položaj, očuvani prirodni resursi, stabilnost regionalne politike i suradnja s mnogim regijama u inozemstvu čine ga atraktivnim odredištem za strana ulaganja!

Pregledaj Zatvori